Weerbericht – Druilerig weertje voor mars tegen terreur

Zondagmiddag wordt het wisselend bewolkt met enkele lokale buitjes. Volgende week blijft het overwegend droog met zonnige perioden, al wordt het volgend weekend wisselvalliger en kouder. Aan de kust en in het westen zal de buienneiging snel verdwijnen en later krijgt de zon meer ruimte. Er staat een matige noordwestenwind. Het kwik klimt tot maximaal 11 graden. Zondagavond maakt vooral het oosten van het land tijdelijk nog kans op een bui. ’s Nachts is het overal droog met brede opklaringen. De temperatuur daalt in de Ardennen tot net onder het vriespunt. Elders (behalve aan de kust) kan het aan de grond licht vriezen.
Maandag is het eerst zonnig. Nadien volgt een afwisseling van zon en wolkenvelden maar het blijft droog. Er staat een zwakke, later een matige en aan zee een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. Maxima: 9 graden in de Ardennen en 12 tot 14 graden elders.
Van dinsdag tot en met donderdag blijft het overwegend droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op van zowat 14 graden dinsdag naar ongeveer 18 graden donderdag. Vanaf vrijdag voltrekt zich een geleidelijke overgang naar een wisselvalliger en vooral kouder weertype. Zoals het er nu naar uitziet zal het komend weekend niet veel warmer worden dan zowat 11 graden.

bron: Belga