Rafael Nadal schrijft naam negende keer op erelijst ATP Monte Carlo

Rafael Nadal schrijft naam negende keer op erelijst ATP Monte Carlo

Rafael Nadal (ATP 5) heeft vandaag voor de negende keer in zijn carrière het prestigieuze ATP-graveltoernooi in Monte Carlo (3.748.925 euro) op zijn naam geschreven. De Spanjaard, het vijfde reekshoofd, klopte in de finale de Fransman Gaël Monfils (ATP 16) in drie sets. Na een duel van 2 uur en 46 minuten stond de 7-5, 5-7 en 6-0 eindscore op het bord.

Nadal won het toernooi in Monte Carlo eerder tussen 2005 en 2012 acht keer op rij. Met negen eindzeges is hij absoluut recordhouder. Op zijn erelijst prijken nu 68 ATP-titels.Gaël Monfils mikte op een zesde titel. De 29-jarige Fransman stond vandaag voor de veertiende keer tegenover Nadal. Die haalde het voor de twaalfde keer van zijn leeftijdsgenoot.

In 2015 ging de eindzege in Monte Carlo naar de Serviër Novak Djokovic (ATP 1). ‘Nole’ ging er dit jaar al in de tweede ronde uit tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP 55). David Goffin (ATP 13) moest in de achtste finales (derde ronde) inpakken na verlies tegen de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 67).

bron: Belga