Minstens 41 doden na aardbeving in Ecuador

Minstens 41 doden na aardbeving in Ecuador
Minstens 41 doden na aardbeving in Ecuador

Bij de aardbeving van zaterdag in Ecuador met een magnitude van 7,8 zijn minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat heeft vicepresident Jorge Glas in de nacht van zaterdag op zondag gemeld, die ook zei dat de noodtoestand van kracht. De komende uren zal het bilan nog oplopen, zegt Glas. “Tot onze grote spijt zijn volgens de informatie die we op dit moment hebben 41 burgers om het leven gekomen (…) Dit cijfer zal nog oplopen in de komende uren”, zei Glas op de nationale radio en televisie.
Eerder zaterdagavond (plaatselijke tijd) sprak de vicepresident, die in afwezigheid van president Correa waarnemend president is, van 28 doden.
De zwaarst getroffen provincies zijn Manabi, Guayas en Esmeraldas langs de westkust van Ecuador aan de Stille Oceaan. Maar op vele plaatsen in het land wordt er melding gemaakt van schade. In de hoofdstad Quito, op een 180-tal km van Esmeraldas, viel de stroom op veel plaatsen uit. Ook in Gyuaquil, de grootste en meest bevolkte stad van het Zuid-Amerikaanse land, zijn doden gevallen.

Bron: Belga