Mars tegen terreur – Regeringstop ontving delegatie

Na afloop van de mars tegen terreur in Brussel hebben premier Charles Michel en een aantal topministers in de Lambermont een delegatie ontvangen van de slachtoffers van de aanslagen, familieleden van slachtoffers en de organisatoren van de manifestatie. Zij kregen te horen dat de regering de slachtoffers wil helpen om de financiële problemen die zij omwille van hun verwondingen zouden hebben, op te vangen. De organisatoren waren positief over het gesprek. “Burgers en politiek moeten samenwerken in de strijd tegen de terreur, ook al leggen we soms andere accenten”, zei Hugo Franssen van het platform “Tous Ensemble/samenéén”. “Er moet wel iets gebeuren voor de financiële situatie van de slachtoffers.”
Dat zal ook gebeuren, bevestigt premier Charles Michel aan Belga. Hij hoopt dat de ministerraad snel maatregelen kan nemen over vergoedingen van tussenkomsten in de hospitalisatie van de slachtoffers.
Premier Michel sprak ook van een “positief gesprek, gericht naar de toekomst”. De eerste minister heeft aan de delegatie bevestigd dat zijn regering in het parlement volledige transparantie wil over de aanslagen en dat de regering alles wil doen om de veiligheid te verhogen “ook al bestaat er geen nulrisico”.

bron: Belga