Jupiler Pro League – Anderlecht gooit titelstrijd open na 1-0 zege tegen Club Brugge

Jupiler Pro League - Anderlecht gooit titelstrijd open na 1-0 zege tegen Club Brugge

Anderlecht heeft zondag op de derde speeldag in Play-off I een gouden zaak gedaan in de titelstrijd. Paars-wit klopte voor eigen publiek leider Club Brugge met 1-0 en komt zo in de stand tot op één punt van blauw-zwart. Youri Tielemans (61.) lukte de enige treffer in de topper. In het Constant Vanden Stock-stadion kregen de supporters een zenuwachtige eerste helft voorgeschoteld. Op het kwartier speelden de bezoekers uit het niets een dot van een kans bij elkaar. Na een deviatie van Hans Van Aken trof Abdoulay Diaby de paal. Twee minuten voor rust zette Stefano Okaka zich door tegen drie tegenstanders, de Italiaanse spits plaatste het leer millimeters naast de paal.
Op het uur lukte Tielemans voor de troepen van Besnik Hasi een levensbelangrijke treffer. De ingevallen Filip Djuricic stuurde de jonge smaakmaker diep. Tielemans gaf Ludovic Butelle geen kans met een strak schot: 1-0. De recordkampioen zag daarna de minuten in zijn voordeel wegtikken.
Club Brugge is zo niet langer ongeslagen in Play-off I, Anderlecht heeft 9 op 9. De Bruggelingen konden in competitieverband nu al 24 duels niet meer winnen in Brussel. De laatste zege in het Astridpark dateert al van 9 september 1998.
In de stand telt Club Brugge 38 punten. Anderlecht volgt op één punt. AA Gent is derde met 34 punten. De Buffalo’s klopten KV Oostende vrijdag met 2-0.

bron: Belga