Fed Cup – België promoveert naar Wereldgroep II

Fed Cup - België promoveert naar Wereldgroep II

De Belgische Fed Cup-ploeg promoveert naar Wereldgroep II. Kirsten Flipkens (WTA 60) bezorgde de Belgen zondag een onoverbrugbare 3-1 voorsprong tegen Servië door Ivana Jorovic (WTA 149) in twee sets met 7-6 (10/8) en 6-4 te verslaan. Het duel tussen de 30-jarige Flipkens en de 12 jaar jongere Jorovic duurde 1 uur en 58 minuten. De Servische kapitein Tatjana Jecmenica besliste Jorovic in plaats van Jovana Jaksic (WTA 185) te laten opdraven. Flipkens liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en liep meteen uit tot 2-0. Jorovic gaf zich echter niet gewonnen. In een eerste set met maar liefst zes breakpunten moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin trok Flipkens met 10/8 aan het langste eind.
In set twee ging de Kempense meteen door de opslag van haar Servische opponente. Bij 2-1 voor Flipkens liet Jorovic de kinesist aanrukken wegens last aan de rug. Dat verhinderde haar niet om meteen een tegenbreak te realiseren. Beide tennissters hadden opnieuw moeite om hun opslagspel te behouden. Flipkens moest echter één break minder toestaan en haalde het met 6-4.
Eerder op de dag won Yanina Wickmayer (WTA 42) met 1-6, 7-5 en 8-6 van Aleksandra Krunic (WTA 120) in de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado, waar op gravel wordt gespeeld. Zaterdag had Wickmayer met 7-5 en 6-0 gewonnen van Jaksic. Flipkens had het eerste duel met 6-4 en 7-6 (10/8) verloren van Krunic.
België verzekerde zich begin februari in het Israëlische Eilat van een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II door in de Promotional Play-Off in groep I van de Europees-Afrikaanse zone Groot-Brittannië te verslaan. Servië verloor in de eerste ronde van Wereldgroep II thuis van Spanje.
Het is van 2013 geleden dat België in Wereldgroep II speelde. De loting voor de Fed Cup 2017 vindt op 20 juni plaats in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

bron: Belga