België leidt tegen Servië na hardbevochten zege van Wickmayer

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische Fed Cup-ploeg heeft nog een zege nodig om te promoveren naar Wereldgroep II. Yanina Wickmayer (WTA 42) won vandaag in Belgrado van de Servische Aleksandra Krunic (WTA 120) met 1-6, 7-5 en 8-6 na een gevecht van 2 uur en 31 minuten. Daardoor leidt België met 2-1. Gisteren had Wickmayer met 7-5 en 6-0 gewonnen van Jovana Jaksic (WTA 185). 'Wicky' zette zo de bordjes gelijk nadat Kirsten Flipkens (WTA 60) in het eerste enkelspel met 6-4 en 7-6 (10/8) had verloren van Krunic.

Flipkens moet nu winnen in het vierde en laatste enkelduel (vermoedelijk tegen Jaksic) om België te plaatsen voor Wereldgroep II. Bij verlies van "Flipper" zal het dubbelspel uitsluitsel moeten brengen. Op papier verdedigen daarin Ysaline Bonaventure en An-Sophie Mestach de Belgische kleuren, maar kapitein Ann Devries kan de samenstelling nog wijzigen. Wint Servië het laatste enkelspel en het dubbel, dan komt België ook in 2017 uit in groep I van de Europees-Afrikaanse zone.

België verzekerde zich begin februari in het Israëlische Eilat van een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II door in de Promotional Play-Off in groep I van de Europees-Afrikaanse zone Groot-Brittannië te verslaan. Servië verloor in de eerste ronde van Wereldgroep II thuis van Spanje.

Het is van 2013 geleden dat België in Wereldgroep II speelde.

bron: Belga