Yanina Wickmayer brengt België langszij in Fed Cup

Yanina Wickmayer brengt België langszij in Fed Cup

Yanina Wickmayer (WTA 42) heeft de Belgische Fed Cup-ploeg vandaag op gelijke hoogte gebracht in de confrontatie met Servië. Inzet van het duel is een plaats in de Wereldgroep II in 2017. De 26-jarige Wickmayer versloeg de vier jaar jongere Jovana Jaksic (WTA 185) in twee sets met 7-5 en 6-0. In de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado, waar op gravel wordt gespeeld, duurde de wedstrijd 1 uur en 32 minuten.

Wickmayer opende de wedstrijd met een break. Jaksic reageerde echter meteen en ging door de opslag van ‘Wicky’. Bij 3-3 realiseerde Wickmayer opnieuw een break, maar haar Servische opponente gaf zich niet gewonnen en knokte terug tot 5-5. Haar derde break gaf Wickmayer niet meer uit handen, waardoor de eerste set op 7-5 eindigde. In de tweede set was de veer gebroken bij Jaksic. Wickmayer stoomde door naar 6-0.Eerder op de dag ging Kirsten Flipkens (WTA 60) met 6-4 en 7-6 (10/8) onderuit tegen Aleksandra Krunic (WTA 120). Morgen volgen nog twee enkelwedstrijden en het afsluitende dubbelspel.

België verzekerde zich begin februari in het Israëlische Eilat van een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II door in de Promotional Play-Off in groep I van de Europees-Afrikaanse zone Groot-Brittannië te verslaan. Servië verloor in de eerste ronde van Wereldgroep II thuis van Spanje. Het is van 2013 geleden dat België in Wereldgroep II speelde.

bron: Belga