Weerbericht – April blijft grillig

Zaterdagmiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe buien en een kans op onweer. Aan de kust en in het westen van het land verschijnen er later geleidelijk meer opklaringen. Er waait een matige wind uit west tot noordwest. De maxima variëren van 9 tot 13 graden. Zaterdagavond en -nacht worden de opklaringen breder, maar de kans op een lokale bui blijft aanwezig, vooral over het oosten van het land. De minima schommelen tussen 0 en 4 graden. Plaatselijk kan het aan de grond een graadje vriezen.
Zondag zijn er perioden met zon, maar al vrij snel ontstaan er stapelwolken die in het binnenland tot een enkele bui kunnen uitgroeien. In de namiddag en avond wordt het droog met geleidelijk weer meer zon. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. De maxima bedragen 8 tot 11 graden.
In de nacht van zondag op maandag daalt de temperatuur in de Ardennen tot onder het vriespunt. In de rest van het land treedt op uitgebreide schaal vorst aan de grond op.
Van maandag tot en met vrijdag blijft het overwegend droog met regelmatig zon. Dicht bij zee schijnt de zon het vaakst. De middagtemperatuur schommelt rond 14 graden. Op donderdag kan het tijdelijk enkele graden warmer worden.

bron: Belga