Nico Rosberg verovert pole in Grote Prijs van China

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nico Rosberg vertrekt morgen vanuit polepositie in de Grote Prijs van China. Dit is de derde manche in het WK Formule 1. De Duitser zette vandaag op het circuit van Shanghai in zijn Mercedes de snelste tijd neer tijdens de kwalificatiesessie. Met een rondje in 1:35.402 bleef Rosberg de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull), tweede op 0.515, voor. Die start naast hem op de eerste rij. Voor Rosberg is het de 23e pole uit zijn carrière, de eerste dit seizoen.

Vanuit rij twee vertrekken de Ferrari's van de Fin Kimi Raikkonen en de Duitser Sebastian Vettel. Op rij drie volgen de Fin Valtteri Bottas (Williams) en de Rus Daniil Kvyat (Red Bull).

De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton staat morgen voor een heuse inhaalrace. Hij kende vandaag technische problemen met het ERS-systeem van zijn Mercedes en kon daardoor geen tijd neerzetten in Q1. Hamilton moest sowieso al vijf plaatsen achteruit op de startgrid na een motorwissel en vertrekt dus als 22e en allerlaatste.

In de WK-stand telt Hamilton na twee GP's al 17 punten achterstand op zijn ploegmaat Rosberg, die zowel in Australië als Bahrein won.

bron: Belga