Kirsten Flipkens verliest Fed Cup-openingsmatch tegen Krunic

Kirsten Flipkens verliest Fed Cup-openingsmatch tegen Krunic

Kirsten Flipkens (WTA 60) heeft de Belgische Fed Cup-ploeg niet op een 1-0 voorsprong kunnen brengen in het duel tegen Servië. ‘Flipper’ verloor vandaag in de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado, waar op gravel wordt gespeeld, in twee sets van Aleksandra Krunic (WTA 120). Na 1 uur en 43 minuten trok Krunic met 6-4 en 7-6 (10/8) aan het langste eind.

Krunic ging in de openingsset meteen door de opslag van Flipkens en hield die voorsprong daarna vast. Bij 5-4 serveerde de Servische de set na 41 minuten uit. In het begin van het vierde spel was het even schrikken voor Flipkens. Ze kwam bij een run naar het net ten val en bezeerde daarbij de rechterschouder. Na verzorging kon ze weer verder. In de tweede set nam Flipkens aanvankelijk het initiatief. Ze kwam 2-0 voor, maar zag Krunic terugbreken. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin kreeg Flipkens twee setballen maar die kon ze niet benutten. Bij 9-8 verzilverde Krunic op haar beurt haar tweede matchbal.Later op de dag staat Yanina Wickmayer (WTA 42) tegenover Jovana Jaksic (WTA 185). Morgen volgen nog twee enkelwedstrijden en het afsluitende dubbelspel. Inzet van het duel is een plaats in de Wereldgroep II in 2017.

België verzekerde zich begin februari in het Israëlische Eilat van een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II door in de Promotional Play-Off in groep I van de Europees-Afrikaanse zone Groot-Brittannië te verslaan. Servië verloor in de eerste ronde van Wereldgroep II thuis van Spanje.

bron: Belga