Jupiler Pro League – KV Mechelen niet langer ongeslagen in Play-off II, Kortrijk wint op Freethiel

Jupiler Pro League - KV Mechelen niet langer ongeslagen in Play-off II

In groep A van Play-off II is Kortrijk zaterdag gaan winnen op bezoek bij Waasland-Beveren. Caufriez (20.) opende in de eerste helft de score voor Waasland-Beveren, maar de Kortrijkzanen gingen nog op en over de Waaslanders met doelpunten van D’Haene (74.), Marusic (77.) en Chanot (85.). De aansluitingstreffer van Sousa (87.) kwam te laat. In groep B won Lokeren met het kleinste verschil van Sint-Truiden en boekte Charleroi een 2-3 zege op het veld van KV Mechelen, dat niet langer ongeslagen is in Play-off II. Het was eenrichtingsvoetbal van KV Kortrijk dat de toeschouwers op de Freethiel in de beginfase te zien kregen. Waasland-Beveren kwam echter volledig tegen de gang van het spel in na twintig minuten op voorsprong. Kortrijk kon een vrije trap niet goed wegwerken en de jonge Caufriez stond op de goede plaats om zijn eerste basisplaats te vieren met een doelpunt. Een lesje in efficiëntie voor Kortrijk, dat met een achterstand de rust in ging.
Na de pauze ging Kortrijk vlijtig door met het missen van kansen tot D’Haene een voorzet knap op de slof nam en de verdiende gelijkmaker tegen de netten zag belanden. De ban was gebroken voor de bezoekers en twee minuten later maakte Marusic na een knappe actie de 1-2. Met de 1-3 leek Chanot de boeken toe te doen voor Waasland-Beveren, tot Sousa meteen daarna de aansluitingstreffer kon scoren: 2-3. Verder dan dat kwam Waasland-Beveren echter niet. Kortrijk wipt dankzij de zege met 5 punten voorlopig over Standard naar de eerste plaats in groep A. Waasland-Beveren is laatste met 1 punt.
Veel minder doelpunten vielen er in de wedstrijd tussen Lokeren en Sint-Truiden. Een flauwe wedstrijd kende toch nog een spannende eindfase dankzij het doelpunt van Lokeren-invaller Ticinovic (90.). De Kroaat stond nog maar enkele minuten op het veld toen hij de bal op aangeven van Rassoul in de verste hoek kon koppen. STVV-verdediger Kotysch pakte nog rood door de doorgebroken Enoh foutief af te stoppen.
In de andere wedstrijd in groep B won Charleroi met 2-3 op het veld van KV Mechelen. KV Mechelen leek met een 0-3 achterstand na doelpunten van Perbet (5.), Ndongala (64.) en Ninis (70.) op weg naar een afstraffing. Via twee doelpunten van topschutter Hanni (77., 85.) kwam er toch opnieuw wat spanning in de wedstrijd. Hanni’s teller staat dit seizoen al op 17 competitiedoelpunten. Een slotoffensief mocht niet baten, waardoor Charleroi de drie punten mee naar huis nam.
In groep B staan KV Mechelen en Lokeren nu samen aan de leiding met 6 punten. Charleroi is derde met vier punten. Sint-Truiden bengelt onderaan met slechts één punt.

bron: Belga