Comme Chez Soi: "Brussel is aan het sterven"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het sterrenrestaurant Comme Chez Soi moet een deel van zijn personeel op tijdelijke werkloosheid zetten. Een symptoom, zegt chef Lionel Rigolet zaterdag in De Tijd, van een "stervend Brussel". Comme Chez Soi bestaat negentig jaar, maar moest nog nooit een deel van zijn personeel noodgedwongen thuis laten. Al vijftig jaar heeft het Brusselse restaurant op het Rouppeplein twee Michelinsterren. Dat wordt in juni gevierd met een groot banket. In de aanloop naar het feest zegt sterrenchef Lionel Rigolet in een interview met Pierre Wynants, de vroegere chef en zijn schoonvader, dat hij zich zorgen maakt over Brussel. "Restaurants en hotels staan zo goed als leeg. In de binnenstad staat de ene na de andere zaak op sluiten."

Rigolet verwijst naar de aanslagen in Parijs en Brussel, maar daar houdt het niet bij op. "Vorige zomer verloren we in twee maanden 18.000 euro omzet, nadat ze de voetgangerszone hadden geïnstalleerd. Er zijn ook de problemen met de tunnels. Sinds de Stefaniatunnel dicht is, hebben we geen klanten meer uit Ukkel en omstreken. Iedereen mijdt de binnenstad."

bron: Belga