CdH heeft twee opvolgers gekozen voor Milquet

door
Belga
Leestijd 1 min.

CdH-voorzitter Benoît Lutgen heeft twee opvolgers gekozen voor Joëlle Milquet in de Waalse regering. Marie-Martine Schyns wordt minister van Onderwijs, terwijl Alda Greoli Cultuur krijgt. Dat melden verschillende media en wordt aan Belga door een betrouwbare bron bevestigd. De partij geeft later vandaag een persconferentie. Schyns is momenteel nog fractieleidster in het parlement van de Federatie Wallonië-Brussel. Ze was al minister van Onderwijs op het einde van de vorige legislatuur.

Greoli op Cultuur is wel een verrassing. De voormalige nationale secretaris van de christelijke mutualiteit is momenteel kabinetchef van Waals viceminister-president Maxime Prévot. Ze krijgt ook Sport toegeschoven, waardoor René Collin enkele nog zijn Gewestbevoegdheden zal overhouden.

Milquet nam ontslag omdat ze in verdenking werd gesteld voor belangenvermenging. Dat gebeurde na een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fictieve jobs op haar kabinet toen ze nog minister van Binnenlandse Zaken was. Daarbij werd nagegaan of de medewerkers in kwestie werden aangeworven met het oog op haar kiescampagne in 2014.

bron: Belga