Belgen in het buitenland - De Bruyne wint met City ruim van Chelsea, Courtois pakt rood

Manchester City heeft op de 34e speeldag in de Premier League de topper tegen Chelsea met ruime cijfers gewonnen. De Argentijn Sergio Agüero maakte zaterdag alle doelpunten in de 0-3 overwinning op Stamford Bridge. Kevin De Bruyne stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen, Thibaut Courtois werd na 78 minuten met rood naar de kant gestuurd. Kevin De Bruyne keerde voor het eerst terug naar Stamford Bridge sinds hij in 2014 door Chelsea getransfereerd werd naar het Duitse Wolfsburg. Met Thibaut Courtois begon nog een tweede Rode Duivel aan de wedstrijd. Vincent Kompany en Eden Hazard waren beiden nog niet wedstrijdfit en keken toe vanuit de tribunes. Agüero trapte in de 33e minuut de 0-1 op het bord na knap voorbereidend werk van De Bruyne. Beide ploegen kregen kansen in een boeiende eerste helft, maar vooral de verdediging van de thuisploeg bleek kwetsbaar.

De eerste kans in de tweede helft was voor Chelsea, maar in de 54e minuut drukte alweer Agüero de Londense hoop op een gelijkmaker de kop in met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Het werd nog erger voor Chelsea toen Courtois na 78 minuten City-middenvelder Fernandinho stevig onderuit haalde in het strafschopgebied. Een penalty voor Manchester City en rood voor Courtois waren het logische gevolg. Agüero maakte dankbaar gebruik van de strafschop om zijn hattrick te vervolledigen.

Met de overwinning springt Manchester City met 60 punten over Arsenal naar de derde plek in de Premier League. Arsenal heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en komt dit weekend nog in actie tegen Crystal Palace. Chelsea blijft door de nederlaag hangen op de 10e plaats met 44 punten.