Achttien ontslagen bij Donaldson in Haasrode en Brugge

Bij producent van filtratiesystemen Donaldson vallen achttien ontslagen. Zestien jobs sneuvelen op de Belgische hoofdzetel in Leuven en twee in het Europees distributiecentrum in Brugge. De directie zag zich genoodzaakt tot de afslanking “wegens een terugloop van de vraag door een dalende activiteit in belangrijke eindmarkten”.
Donaldson Company Inc. is een wereldwijde producent van filtratiesystemen en vervangende onderdelen voor dat proces. Het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf telt 12.000 medewerkers, verspreid over meer dan veertig productielocaties in de hele wereld. Sinds 1966 is Donaldson ook in België actief.
In het Haasrode Research Park in Leuven is het hoofdkantoor gevestigd voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het Europees distributiecentrum in Brugge is de tweede vestiging in ons land.
In Leuven verliezen zestien van de 402 werknemers hun baan, in Brugge twee van de 87. “Dat is een gevolg van een dalende economische activiteit in eindmarkten zoals de olie-industrie, de mijnbouw en de landbouw”, zegt Patrick Van Caudenberg, hr-directeur van Donaldson Europe in Leuven. “De afvloeiingen zijn nodig om onze competitiviteitspositie niet in het gedrang te brengen.”
Op basis van de beschikbare economische vooruitzichten verwacht Donaldson geen onmiddellijke verbetering van de eindmarkten. Bij het bedrijf is er geen vakbondsvertegenwoordiging. Bij de sociale verkiezingen van mei komen er voor het eerst kandidaten op.

bron: Belga