“De Seagate Wireless Plus is mijn extra geheugen geworden”

SONY DSC

In samenwerking met Seagate mocht Metro een aantal lezers laten kennismaken met de Seagate Wireless Plus, een draadloze draagbare harddisk die het beperkte geheugen van smartphones of tablets opvangt. Enkele weken later zijn we uiteraard nieuwsgierig naar hun bevindingen over dit product. 

Hanne Reumers (20)

Lachen met ‘New Girl’, ‘House of Cards’ bingewatchen of janken met de nieuwste blijtfilms, van een stevige avond televisie kijken word ik zelden ongelukkig. En met de Seagate Wireless Plus is deze pret nu ook beschikbaar op de trein, in de auto of tijdens het wachten bij de dokter.

Hanne ReumersOm deze externe harde schijf onderweg te gebruiken, heb je enkel de interne wifiverbinding en een tablet, smartphone of laptop nodig. De installatie van de Seagate Media app gaat supersnel en ze is makkelijk te gebruiken. Je connecteert je beide apparaten via een wifiverbinding met elkaar en het streamen kan beginnen.

Het streamingproces begrijpen, was het moeilijkste deel van het installatieproces voor mij. Hoe doe je dat, streamen? Maar met behulp van YouTube-tutorials, de klantendienst van Seagate en een behulpzame vriend, kon ik na een dag gefrustreerd prutsen eindelijk een film naar de externe harde schijf transporteren.

Ondertussen ben ik volledig bijgewerkt met het gebruik van de Seagate Wireless Plus. Waar ik eerst een beetje teleurgesteld dacht dat het de zoveelste harde schijf was, die je gewoon draadloos kan gebruiken, ben ik nu erg enthousiast over dit product. Want met het mooie weer, is het een pak aanlokkelijker om buiten in de tuin te werken. Met deze harde schijf, die overigens heel compact en handig mee te nemen is, werk ik lekker in de tuin, zonder me zorgen te maken over stopcontacten, wifiverbindingen of een lege batterij.

Na twee weken zijn deze harde schijf en ik al onafscheidelijk geworden, op een niet romantische manier, welteverstaan. Pendelvertragingen worden nu opgevangen met een luchtige serie op mijn smartphone. En wanneer ik van school naar huis spoor, werk ik verder aan de taken waar ik doorheen de dag al aan begonnen was. Deze harde schijf is mijn extra geheugen geworden, één dat ik niet meer kwijt wil.

Marc Baetsle (49)

Het beste dat ik ooit gewonnen heb zijn vier tickets voor Plopsaland. Je kan je dus inbeelden hoe enthousiast ik te werk ben gegaan met de Seagate Wireless Plus!

IMG_0514Ik heb de schijf getest thuis, in de auto en op reis. Ik keek hoe de Seagate zich gedroeg bij een Kindle Fire HD tablet, een iPhone 4S, een Samsung UHD Smart tv, een iMac en een Toshiba laptop. De Wireless Plus laten werken op die verschillende toestellen ging bij de één al wat vlotter dan bij de ander. Hoewel de hard drive er relatief eenvoudig uitziet, vereist het ding toch enige vaardigheid. Het bijgevoegde foldertje is net genoeg om aan de slag te gaan. Beter is om de uitgebreide manual van de Seagate-website te downloaden.

De HDD is keurig en zonder al te veel poespas verpakt. De behuizing van de drive is van plastic maar ziet eruit als gezandstraald staal: zeer professioneel. Handig is dat een USB-kabel en een bijpassende oplaadstekker voor gebruik in Europa én in het Verenigd Koninkrijk bijgeleverd worden.

De Seagate app die vereist is voor smartphone en tablet is simpel te vinden en te downloaden via Google Play of de iTunes App store. De app is meteen geïnstalleerd. De interface is simpel maar efficiënt. De PC en iMac communiceren bovendien prima met de HDD via een internet browser naar keuze. Op de wireless overdracht van gegevens via USB 3.0 valt niets aan te merken.

De USB-kabel mocht wel iets langer. Bij de tv zitten alle USB-ingangen immers bovenaan en de HDD hangt dus wat te bungelen tijdens gebruik. Films bekijken in de auto valt wat tegen omdat de Kindle tablet nogal wat tijd verprutst tijdens het bufferen. De batterijduur stelt ook teleur, de vooropgestelde tien uur werd niet gehaald. Een USB-oplaadstekker voor in de auto is dus geen overbodige luxe.

Samenvattend, de Seagate Wireless is een degelijke, handige, stille, lichte oplossing voor de tablet met te weinig opslagruimte. Met een prijskaartje van 169 euro is dit toestel een aanrader.