Vlaams Parlement wil veiligheid verhogen met aankoop handbagage- en pakjesscanners

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Vlaams Parlement neemt extra maatregelen om de veiligheid te verhogen. Zo plant het parlement de aankoop van twee handbagagescanners en een pakjesscanner. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen en is bevestigd door het parlement. Daarnaast wordt ook de toegangspolitiek verder aangescherpt. Het Vlaams Parlement nam eerder al een pakket veiligheidsmaatregelen. Maar het parlement wil graag nog een stapje verder gaan. Zo start het een aanbestedingsprocedure voor de aankoop van handbagage- en pakjesscanners. Dat bevestigt Dirk Nuyts, woordvoerder van het Vlaams Parlement.

Bedoeling is dat er één pakjesscanner komt en twee handbagagescanners, één aan de Lokettenzaal en één aan de ondergrondse tunnel die het Huis van de Volksvertegenwoordigers (HVV) verbindt met het parlementsgebouw. Wellicht zullen de scanners in gebruik worden genomen rond de start van het nieuwe zittingsjaar in september.

Ook de toegangspolitiek wordt verstrengd. De hoofdingang aan de Hertogstraat was uit veiligheidsoverwegingen al afgesloten, tenzij voor officiële bezoeken. Maar voortaan zullen de bezoekers zonder badge ook geen gebruik meer kunnen maken van de parlementsingang aan de Leuvenseweg 27. Alle bezoekers zullen binnenkort via het Huis van de Volksvertegenwoordigers aan de overkant (Leuvenseweg 86) moeten passeren en daar de ondergrondse tunnel nemen om het parlementsgebouw te bereiken.

bron: Belga