Samy Mmaee (Standard) twee wedstrijden geschorst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard Luik kan twee speeldagen - thuis tegen en op verplaatsing bij Moeskroen-Péruwelz - niet rekenen op Samy Mmaee. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de centrale verdediger van de Rouches vandaag één speeldag schorsing opgelegd. Daarbovenop werd een voorwaardelijke speeldag schorsing effectief gemaakt en moet Mmaee 400 euro boete betalen. De 20-jarige Mmaee kreeg in de wedstrijd tegen KV Kortrijk (1-1) al in de zevende minuut de rode kaart onder de neus geduwd. De centrale verdediger van de Luikenaars probeerde het leer na een matige controle terug te winnen, maar zijn tackle op Papazoglou kwam te laat. Mmaee werd door het Bondsparket rechtstreeks voor de Geschillencommissie gedaagd en kreeg drie speeldagen schorsing. Eén daarvan volgde uit het tot tot uitvoering brengen van een voorwaardelijke schorsing van 2 oktober 2015. Standard vond dat zijn argumenten niet gehoord werden en ging opnieuw verhaal halen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

"Mmaee vertelde ter zitting dat hij de intentie had om de bal te spelen met de knie, maar dat hij de bal miste en op die manier Papazoglou raakte. Uit de tv-beelden blijkt dat Mmaae op de helft van KV Kortrijk een intense tackle inzet om te voorkomen dat de tegenstander een aanval kan opzetten. Hij is duidelijk te laat om de bal te heroveren. De uitsluiting was dus terecht. Mmaae raakt Papazoglou echter niet met de voet, maar met zijn been en bracht de fysieke integriteit van de tegenstrever niet in gevaar", klinkt het vonnis in tweede aanleg.

De Geschillencommissie Hoger Beroep schorst Mmaee, de oudere broer van Ryan, voor de uitwedstrijd van zondag tegen Moeskroen-Péruwelz op de derde speeldag in Play-off II. Ook de voorwaardelijke schorsing wordt effectief, waardoor de jonge centrale verdediger ook de thuismatch tegen RMP (22 april) aan zich voorbij ziet gaan.

bron: Belga