Premier Michel bevestigt ontslag Galant

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na een ontmoeting met premier Charles Michel heeft minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) haar ontslag aangeboden aan de koning. Dat ontslag is ook aanvaard. Charles Michel heeft dat verklaard tijdens een kort persmoment. Gisterenavond dook informatie op dat het kabinet-Galant wel degelijk ingelicht werd over een kritisch rapport van de Europese Commissie over de controles van de veiligheidssystemen op de Belgische luchthavens. Eerder op de dag had premier Michel in de Kamer op basis van de hem beschikbare informatie verklaard dat het kabinet van Galant het rapport uit 2015 niet had ontvangen.

"Na de plenaire vergadering (van de Kamer, red.) werd bevestigd dat in juni 2015 een samenvatting naar het kabinet is gestuurd", verklaarde Michel vrijdag. "Ik kan niet aanvaarden dat dit element niet ter kennis van de Kamer is gebracht, ook al heeft de minister mij gezegd dat ze niet op de hoogte was van dit document."

Vanmorgen diende Galant haar ontslag in, dat door de vorst is aanvaard. De regering gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolg(st)er voor Galant, zei Michel.

Bron: Belga