MR-voorzitter Chastel haalt uit naar Ledoux

door
Belga
Leestijd 1 min.

MR-voorzitter Olivier Chastel begroet de beslissing van mobiliteitsminister Jacqueline Galant. Hij hoopt dat daarmee het debat over de beveiliging van de luchthavens opnieuw in een serene sfeer kan verlopen. De partijvoorzitter van Galant toont zich ook bijzonder ontstemd over de wijze waarop de ontslagnemende topman van de FOD Mobiliteit de minister "aan de schandpaal heeft genageld". Chastel toont zich in een mededeling "verbaasd" over de vertrouwelijke documenten die journalisten en parlementsleden opdiepten. "En ik verbaas me er ook over dat een topambtenaar een minister in de pers op weinig elegante wijze aan de schandpaal heeft genageld", zo verwees hij naar de deze week opgestapte topman van de FOD Mobiliteit Laurent Ledoux.

Chastel hoopt dat met het ontslag van Galant de sereniteit in het dossier kan terugkeren. "Jacqueline Galant neemt haar beslissing in het belang van het land. Mobiliteit is van kapitaal belang voor de sociaaleconomische ontwikkeling van het land. Sereniteit is nodig om deze dossiers te behandelen. We moeten erkennen dat deze onthullingen Jacqueline Galant niet meer toelieten om haar mandaat in goede omstandigheden uit te voeren."

De MR-voorzitter prijst de werklust van zijn partijgenote, die haar bevoegdheden "met passie" uitvoerde en "met de ambitie om gewoontes omver te werpen en de zaken vooruit te helpen". "Ze werd niet steeds begrepen, maar nooit zijn haar engagement en respect voor de publieke zaak in gebreke gesteld. Ze is vandaag gekwetst door de aanvallen die ze heeft ondergaan", aldus Chastel.

bron: Belga