Kunstwerk Strebelle uit vertrekhal Brussels Airport wordt niet hersteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het monumentale bronzen kunstwerk van Olivier Strebelle dat de vertrekhal van Brussels Airport sierde en dat zwaar beschadigd werd door de aanslagen van 22 maart, zal niet worden hersteld. Het zal wel een andere plaats krijgen op de luchthaven, vermoedelijk in het kader van een herdenkingsplek voor de slachtoffers van de aanslagen. Dat werd bij Brussels Airport vernomen. Het bronzen kunstwerk ("Flight in Mind") was een bekend symbool en een populaire verzamelplek in de vertrekhal van de luchthaven. Het raakte zwaar beschadigd door de spijkerbommen die er op 22 maart ontploften.

"In samenspraak met meneer Strebelle hebben we beslist om het kunstwerk niet te herstellen", zegt Florence Muls, woordvoerster van de luchthaven. "Het zal de stigmata van de aanslagen behouden."

Het kunstwerk zal evenwel niet op zijn oorspronkelijke plaats blijven. De bedoeling is het te gebruiken in het kader van een herdenkingsplek voor de slachtoffers van de aanslagen. Maar hoe die er precies zal uitzien en waar het beeld zal komen, is nog niet beslist, klinkt het nog.

bron: Belga