Zakken en tassen verboden tijdens herdenkingsmars op zondag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens de mars in Brussel op zondag 17 april ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart, zullen zakken en tassen verboden zijn op het volledige parcours van de stoet. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. De mars vertrekt zondag om 14 uur op op de Albert II-laan ter hoogte van de Boudewijnlaan en gaat dan via de Diksmuidelaan, Negende Linielaan, Dansaertstraat en August Ortsstraat naar het Beursplein. Daar zal een kort bezinningsmoment plaatsvinden, waarna de optocht verder trekt naar het Fontainasplein.

"Opdat iedereen een moment van bezinning in acht zou kunnen nemen op het Beursplein, worden de deelnemers verzocht om het traject tot het Fontainasplein volledig af te leggen", luidt het in een mededeling van de politie. "Om vanzelfsprekende veiligheidsredenen zullen zakken en tassen verboden zijn op het volledige parcours van de stoet. Zorg er dus voor dat u uw documenten en persoonlijke bezittingen op u draagt."

De politie vraagt daarnaast om met het openbaar vervoer naar Brussel te komen en bij aankomst in het Noordstation uit te stappen en bij het vertrek in het Zuidstation weer op te stappen.

bron: Belga