Waasland-Beveren bevestigt vertrouwen in Stijn Vreven

Waasland-Beveren bevestigt vertrouwen in Stijn Vreven

Stijn Vreven is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Waasland-Beveren. In een bericht op de clubwebsite bevestigt de eersteklasser het vertrouwen in de coach, die (ondanks een doorlopend contract tot 2017) in verschillende media nadrukkelijk aan STVV werd gelinkt. De Raad van Bestuur van Waasland-Beveren kwam dinsdag samen en daar werd beslist “de ingeslagen weg verder te zetten mét hoofdtrainer Stijn Vreven”, meldt de club.

Waasland-Beveren beëindigde het reguliere seizoen op de twaalfde plaats en verzekerde zich zo van het beoogde behoud in de hoogste afdeling. Desondanks leeft binnen de club het gevoel dat enkele plaatsen hoger eindigen toch mogelijk was, zo luidt het. “Om dat te realiseren, dient er nog verder gewerkt te worden in de diepte en in de breedte. Alle hindernissen die dit doel in de weg staan dienen opgeruimd te worden. Dit is de uitdrukkelijke wens van onze Raad van Bestuur, en uiteindelijk ook van iedereen die de club een warm hart toedraagt.”Voorzitter Dirk Huyck legt uit dat hij “intense en zeer leerrijke gesprekken” heeft gevoerd met spelers en trainers. “Dit evaluatiemateriaal werd uitvoerig besproken met onze T1 Stijn Vreven. Hoe verder de gesprekken vorderden, hoe duidelijker het werd voor Stijn en onze club dat elke partij op zichzelf én onze samenwerking progressiemarge heeft”, stelt Huyck. “Zonder in detail te treden zijn er twee werkpunten waar we vanaf heden meer op willen focussen: teamwerk binnen de voltallige staf en meer inzetten op persoonlijke ontwikkeling van de spelers. De club zal samen met Stijn een charter opstellen waarin wij onze focus en werkpunten uit zullen schrijven. Op die manier hebben we een in alle rust neergeschreven document waarop we samen kunnen terugvallen wanneer nodig.”

De voorzitter van Waasland-Beveren betreurt daarnaast dat Vreven de voorbije weken meermaals is gelinkt aan een andere club (STVV, dat een vervanger zoekt voor Chris O’Loughlin). Huyck laat weten dat “Waasland-Beveren niet aan deze spelletjes wil meedoen”. “Op den duur was het openingsgesprek van iedereen die met voetbal te maken heeft de vraag of Vreven zou vertrekken. Op de Freethiel doen wij het anders. Er is meer nodig om onze club en toekomst te destabiliseren.”

bron: Belga