Strenge bagagecontroles verwacht op 10 Miles

Strenge bagagecontroles verwacht op 10 Miles

Deelnemers aan de Antwerp 10 Miles brengen zondag best geen rugzak met spullen voor onderweg mee of indien mogelijk enkel een doorschijnend zakje. De organisatie laat immers weten dat er strenge controles zullen gebeuren, als bijkomende veiligheidsmaatregel op het massa-evenement. Die controles zouden ook voor vertragingen kunnen zorgen. Wie zich inschreef voor de marathon mag wel zijn sporttas afgeven aan de start om ze te laten vervoeren naar de aankomstzone. De Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht zondag opnieuw zowat 40.000 lopers en stappers te verwelkomen over alle disciplines heen. Onder hen 300 bedrijven die met groepen werknemers afzakken en 5.500 kinderen die via hun school deelnemen.
De voorinschrijvingen zijn afgelopen, maar late beslissers kunnen vrijdag, zaterdag en zondag nog in de start- en aankomstzone op Linkeroever terecht.

Net als de voorbije jaren zal de 10 Miles opnieuw in drie ‘waves’ van start gaan om het aantal deelnemers te spreiden. De lopers worden ingedeeld op basis van hun richttijd. Per startvak zijn er ook ‘tempomakers’ die zich engageren om een specifieke doeltijd te halen aan de finish en die je dus als deelnemer kan volgen.De stad Antwerpen meldt ook nog dat ze samen met Cropland en Mobistar aan ‘crowdmonitoring’ zal doen om de drukte op verschillende locaties op en rond het evenement in kaart te brengen, net als het totale bezoekersaantal. Dat gebeurde vorig jaar ook al tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk, de Sinksenfoor en het bezoek van de Reuzen.

bron: Belga