Ruim tiende meer nieuwe motoren en scooters ingeschreven tijdens eerste kwartaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in België 6.676 nieuwe motoren en scooters ingeschreven, 10,5 procent meer ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het eerste kwartaal is daarmee voor de motor- en scootermarkt een van de beste van het huidige decennium, zo meldt sectorfederatie Febiac. Bij de bromfietsen (tot 25 km/u of 45 km/u) was er dan weer een daling met 4,5 procent tot 2.815 inschrijvingen. Vooral in de maanden januari en februari waren er volgens Febiac "verrassend veel" inschrijvingen, hoewel wintermaanden traditioneel niet de periode zijn waarin veel nieuwe motoren en scooters in het verkeer gebracht worden.

Niet alleen in ons land was het startkwartaal goed voor de sector. Cijfers van de Europese vereniging van motorfabrikanten ACEM tonen in de hele EU een groei van 11,5 procent bij de registratie van nieuwe gemotoriseerde tweewielers (inclusief bromfietsen).

Marktleider in België tijdens de eerste drie maanden was Honda, met een aandeel van 16,2 procent, gevolgd door BMW (13,7 procent), Yamaha (10,4 procent), Piaggio (7,6 procent) en Kawasaki (7,5 procent).

bron: Belga