Lewis Hamilton verliest vijf plaatsen op startgrid voor GP van China

Lewis Hamilton verliest vijf plaatsen op startgrid voor GP van China

Wereldkampioen Lewis Hamilton moet vijf posities inleveren op de startgrid voor de Grote Prijs van China, die zondag wordt gereden. Mercedes besliste immers de versnellingsbak van zijn bolide te veranderen, zo maakte het team vanmorgen via Twitter bekend. Hamilton beschadigde de versnellingsbak van zijn Zilverpijl tijdens de vorige GP in Bahrein. De Brit kwam toen al in de eerste bocht in aanraking met de Williams van Valtteri Bottas.

“Wij willen geen risico’s nemen en hebben daarom beslist de versnellingsbak te wisselen”, laat Mercedes weten. Omdat de wissel zo vroeg op het seizoen gebeurt, na amper twee races, wordt Hamilton bestraft.

Volgens de Duitse renstal is de sanctie voor Hamilton niet al te erg omdat het circuit van Shanghai een omloop is waarop makkelijk kan worden ingehaald. “Als iemand kan terugvechten, is het wel Lewis”, klinkt het strijdvaardig.

Lewis Hamilton won de Grote Prijs van China al vier keer: in 2008, 2011, 2014 en 2015. De eerste twee GP’s van het nieuwe seizoen, in Australië en Bahrein, werden allebei gewonnen door Nico Rosberg, de Duitse teamgenoot van Hamilton. Die werd respectievelijk tweede en derde.

bron: Belga