Ivan Leko ziet bij STVV "passie voor voetbal"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de perszaal van Stayen heeft eersteklasser STVV de nieuwe hoofdtrainer Ivan Leko voorgesteld. De 38-jarige Kroaat zei met veel ambitie het nieuwe seizoen te zullen voorbereiden. "Traditioneel is het tweede jaar in de hoogste klasse het moeilijkste, maar ik ben zeker dat wij ons zullen handhaven", aldus Leko. De persconferentie werd geopend door teammanager Philippe Bormans, die zei dat de club op zoek was naar een trainer met passie, die voetbal ademt. "Leko wist ons heel snel te overtuigen dat hij de geknipte kandidaat was", aldus Bormans. "Vandaar dat we hem een contract van twee jaar aangeboden hebben. Er kan nu samen met hem werk worden gemaakt naar gerichte versterkingen voor volgend seizoen. We zijn er zeker van dat Leko een toptrainer in wording is."

Leko zelf, die vooraleer hij even trainer was van OH Leuven voetbalde bij Club Brugge, Germinal Beerschot en Lokeren, toonde zich erg gretig. "Ik was als speler al onder de indruk van de sfeer in dit stadion", zei hij. "Ik vind hier dezelfde passie voor voetbal terug die ik zelf heb. Met enkele gerichte transfers moet het mogelijk zijn om niet in de problemen te komen, ook al zegt men dat het tweede seizoen in de hoogste klasse traditioneel het moeilijkste is."

Namen voor de versterking heeft Leko nog niet in zijn hoofd. "Maar wel al het profiel: ze moeten honger hebben, ambitie, vertrouwen en fysieke competenties, zoals snelheid. Het is dan ook de bedoeling om aanvallend voetbal te gaan spelen. Iedere ploeg moet schrik krijgen om naar Stayen te komen."

bron: Belga