Golden State schrijft geschiedenis, Kobe Bryant zwaait af in stijl

Golden State schrijft geschiedenis

Golden State sluit het reguliere NBA-seizoen af met 73 overwinningen en negen nederlagen. Daarmee verbetert de regerende kampioen het record van de Chicago Bulls uit het seizoen ’95-’96. Michael Jordan en co wonnen toen 72 van hun 82 wedstrijden. Golden State zette het record gisterenavond neer door voor eigen publiek Memphis te verslaan met 125-104. Vedette Stephen Curry was met 46 punten andermaal de spelbepalende figuur bij de Warriors.

Het team uit Oakland (Californië) start als de topfavoriet aan de play-offs. In de eerste ronde treffen Curry en co Houston, dat het laatste ticket voor de play-offs wegkaapte. Zaterdag wordt het eerste duel gespeeld in de Oracle Arena van Golden State.Nog gisteren namen de basketfans afscheid van levende legende Kobe Bryant. De ‘Black Mamba’ haalde voor zijn publiek nog één keer alles uit de kast tegen Utah. Bryant scoorde liefst 60 punten en leidde zijn Los Angeles Lakers zo naar een 101-96 overwinning.

“Het allermooiste einde zou een titel geweest zijn”, glimlachte de 37-jarige Bryant na afloop. “Maar vanavond ging het erom tot het uiterste te gaan en zoveel mogelijk de show te verzorgen. Het voelt goed dat ik erin geslaagd ben dat nog een laatste keer te doen.”

Kobe Bryant sluit zijn indrukwekkende carrière na twintig seizoenen af met 33.643 punten. Alleen Kareem Abdul-Jabbar (38.387) en Karl Malone (36.928) doen beter. Hij werd vijf keer kampioen en haalde achttien selecties voor de All Stars. In 2008 werd Bryant uitgeroepen tot MVP.

bron: Belga