Clinton en Democratische Partij vervolgen de staat Arizona

Clinton en Democratische Partij vervolgen de staat Arizona

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton en haar partij vervolgen de staat Arizona in verband met problemen tijdens de voorverkiezingen aldaar vorige maand. Dit heeft de krant Washington Post gemeld. Clinton en co zijn er niet over te spreken dat de staat het aantal stembureaus voor de Democratische én Republikeinse verkiezingen drastisch heeft verminderd, vooral in de county Maricopa waar er één stembureau was voor elke 21.000 kiezers. Er stonden zodanig lange wachtrijen dat sommige mensen uren dienden te wachten om hun stem uit te brengen.

Vooral getroffen waren minderheden zoals onder andere zwarten en Hispanics, die eerder voor de Democraten stemmen. Die willen met de rechtszaak onder andere verkrijgen dat de staat Arizona de spreiding van stembureaus voor de eigenlijke presidentsverkiezingen van november herziet.
Maar er is meer aan de hand, weet de krant. In de staat zal de Republikeinse senator en zwaargewicht John McCain het wellicht opnemen tegen de Democratische kandidate Ann Kirkpatrick voor een Senaatszetel.bron: Belga