Boko Haram levert “bewijs” dat schoolmeisjes nog in leven zijn

Boko Haram levert
Boko Haram levert "bewijs" dat schoolmeisjes nog in leven zijn

Twee jaar nadat Boko Haram 276 schoolmeisjes van een middelbare school in Chibok ontvoerde, levert de islamistische terreurgroep in een video het bewijs dat de meisjes nog leven. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN woensdag.
In de video van twee minuten zijn vijftien meisjes te zien met een zwarte hidjab, die hun naam zeggen en vertellen dat ze ontvoerd zijn in Chibok, aldus CNN. Twee moeders herkenden hun dochter, en een klasgenote van de meisjes kon een aantal van haar vriendinnen identificeren.
De video zou opgenomen zijn op 25 december 2015, en is de eerste sinds de video van mei 2014, waaruit valt af te leiden dat sommige ontvoerde meisjes nog altijd in leven zijn.
De Nigeriaanse regering reageerde dat de meisjes alleszins niet gestresseerd lijken te zijn in de video. Verder geeft ze echter geen commentaar over de onderhandelingen met Boko Haram, die de meisjes wil ruilen voor islamistische gevangenen in de Nigeriaanse gevangenissen.
De regering had Boko Haram gevraagd bewijs te leveren dat de meisjes nog in leven zijn, en ontvingen voor de video al vijf foto’s van enkele gegijzelden.
Van de 276 schoolmeisjes zijn er nog 219 vermist, 57 van hen konden kort na hun ontvoering ontsnappen.

Bron: Belga