Vrouw met huidkanker bezoekt zeven wereldwonderen

Toen de dokter aan Megan Sullivan vertelde dat ze huidkanker had, moest de Amerikaanse fotografe niet lang nadenken. In plaats van te kiezen voor zware behandelingen in het ziekenhuis, besloot ze om de reis van haar leven te maken. 

Sullivan kreeg het in korte tijd zwaar te verduren. Ze viel van een rots in Yosemite National Park, kreeg een ongeluk met haar scooter en werd daarboven nog eens gediagnosticeerd met huidkanker. Tijdens die vreselijke tijd besloot de vrouw dat het leven te kort is en dat als ze haar dromen wou waarmaken, ze het nu moest doen.

“Ik zei altijd dat ik geen tijd of geld had, maar dat waren gewoon uitvluchten. In werkelijkheid was ik bang om te falen”, schrijft Sullivan op BoredPanda. “Ik moest beseffen dat mijn doelen niet onmogelijk waren en dat ik de macht had om te beslissen hoe mijn leven er zou uitzien.”

En zo geschiedde. Een kleine maand na het slechte nieuws begon ze aan haar wereldreis. In 13 dagen bezocht ze de zeven wereldwonderen, van het Christusbeeld in Brazilië en de historische stad Petra in Jordanië tot de Chinese Muur en het Colosseum in Italië.

Ook na haar trip is de Amerikaanse er rotsvast van overtuigd dat ze wil blijven reizen, iets wat ze iedereen kan aanraden. “Ik heb de kans gegrepen en zal dit blijven doen om het grootste avontuur aan te blijven gaan: mijn leven.”

Foto Instagram / megthelegend