Japan wil aparte zones voor Chinese toeristen

De periode tussen midden maart en begin april zijn hoogdagen voor het toerisme in Japan. Heel wat reizigers zakken dan af naar het land van de rijzende zon om de kersenbloesems te aanschouwen. Zo ook een heel aantal kijklustige Chinezen, die het blijkbaar iets te bont maken in Japan.

Een foto met kersenbloesem mag niet ontbreken als je Japan rond deze tijd bezoekt, maar enkele Chinese toeristen gaan een stap te ver voor hun perfecte vakantiekiekje. Zo heeft de Japanse media beelden getoond van vakantiegangers die in de bomen klimmen of aan de takken trekken. Bijgevolg zijn heel wat takken afgebroken en dat schiet in het verkeerde keelgat bij heel wat Japanners. Sommige opperen nu om speciale zones voor Chinese toeristen in te richten.Volgens Asiaone uit heel wat Chinezen hun ongenoegen over hun landgenoten op de sociale media. “Onze compatriotten zijn echt ongelofelijk, vroeger maakten zich belachelijk in eigen land, nu steken ze er zelfs de grens voor over”, luidt een reactie.  “Ik weet niet hoe je dit kan bekijken. Ik kijk ernaar en voel me beschaamd door deze bende onopgevoede klootzakken”, stelt iemand anders.

Foto: NetEase
Foto: NetEase

De Japanse verontwaardiging is te wijten aan het diepe symbolisme van kersenbloesem in het land. Zo stellen de bloeiende bomen de vergankelijkheid van schoonheid voor. Daarnaast werd kersenbloesem vroeger gebruikt om het Japans nationalistisch gevoel aan te wakkeren. Vandaag schittert het symbool vaak op vlaggen en insignes van de politie en het leger.

Foto: AFP / K. Nogi