Deze app kiest een film voor jou én je vrienden

Niets gezelliger dan een filmavond, op voorwaarde dat iedereen blij is met de gekozen film. Dat is niet altijd even evident. De ene houdt van romcoms, de andere wil een spannende thriller en jij hebt beide voorstellen al gezien. Deze applicatie kiest snel een gepaste film voor iedereen die meekijkt.

MightyTV werkt net als Tinder en is dus heel gebruiksvriendelijk. De app toont je verschillende film- en serieposters, die je gewoon naar links of rechts swipet. Daarnaast houdt ze rekening met wat je eventueel al eerder keek op Netflix en checkt ze je facebook op jouw voorkeuren.Maker van de app, Brian Adams, vertelt dat de applicatie onder andere werkt op basis van vergelijkingen met andere gebruikers. “Als 100 mensen van de film ‘Casino Royale’ houden en 99 daarvan vinden ook The Bourne Identity goed, dan mag je er zeker van zijn dat die laatste persoon de film ook wil zien.”

Het paradepaardje van MightyTV is ongetwijfeld de mashup-functie. Daarmee kies je een film die rekening houdt met ieders voorkeuren. Voorwaarde is wel dat iedereen de app op zijn telefoon heeft staan. Voorlopig is het handigheidje enkel verkrijgbaar voor iOS, maar een versie voor Android is al in de maak.

Foto Pixabay