Nieuw verkeersplan moet Antwerp 10 Miles vlot laten verlopen

Nieuw verkeersplan moet Antwerp 10 Miles vlot laten verlopen

In Antwerpen vindt zondag de 31ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Dat evenement brengt allicht weer tienduizenden deelnemers én toeschouwers op de been en dat zal zo zijn impact hebben op de mobiliteit in de regio. De organisatie heeft daarom met de stad Antwerpen, De Lijn en het Vlaams Verkeerscentrum opnieuw een mobiliteitsplan opgemaakt om iedereen zo vlot mogelijk op zijn bestemming te krijgen. Voor wie binnen de stad woont zijn verplaatsingen te voet of met de fiets het meest aangewezen. Voor wie van verder komt wordt het tramnetwerk of een pendelbus aangeraden – eventueel vanaf een parking aan de stadsrand.

Organisator Golazo Sports roept in ieder geval iedereen op om tijdig te vertrekken. Vooral bij het hoofdevenement – de 10 Miles – wordt er opnieuw een grote drukte verwacht. De start en aankomst daarvan liggen zoals steeds op Linkeroever. Daar rijden trams naartoe, maar je kan ook gebruik maken van de voetgangerstunnel of een gratis veerboot.De capaciteit van die laatste wordt dit jaar sterk uitgebreid en de reistijd ingekort dankzij een nieuwe aanlegsteiger bij de start- en aankomstzone. Aan supporters wordt wel gevraagd om Linkeroever indien mogelijk te vermijden en veeleer voor sfeer te zorgen langs het parcours dat vooral op Rechteroever ligt.

Voor het autoverkeer zijn de Waaslandtunnel en Bolivartunnel opnieuw tijdelijk afgesloten omdat ze op het loopparcours liggen. Dat is ook het geval voor de koker van de Kennedytunnel richting Nederland. Het verkeer vanuit Gent kan tolvrij door de Liefkenshoektunnel rijden.

Alle praktische informatie, ook voor het verkeer dat die dag in Antwerpen maar niet op het evenement moet zijn, valt terug te vinden op www.dvvantwerp10miles.be.

bron: Belga