Geen EK voor Franse topspits Karim Benzema

Geen EK voor Franse topspits Karim Benzema

Real Madrid-aanvaller Karim Benzema wordt niet geselecteerd voor de Franse nationale ploeg voor het EK van komende zomer. Dat maakte de spits van Real Madrid woensdag zelf bekend op Twitter. Even later bevestigde de Franse Voetbalfederatie (FFF) het nieuws in een persmededeling. “Spijtig genoeg voor mij en voor iedereen die mij gesteund heeft, zal ik niet geselecteerd worden voor ‘ons’ EK in Frankrijk”, schreef de Franse spits op de sociaalnetwerksite.

Het was de Franse voetbalbond (FFF) die woensdag een beslissing moest nemen in de delicate zaak rond de Franse topvoetballer, die met zijn collega-international Mathieu Valbuena in een afpersingszaak verwikkeld is. Die laatste moest 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt.Benzema heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is. De Real-spits kreeg aanvankelijk zelfs een contactverbod opgelegd, waardoor beide spelers niet samen bij de nationale ploeg konden voetballen. Het hof van Beroep in Versailles bevestigde vorige maand echter de eerdere beslissing van de onderzoeksrechter om het contactverbod op te heffen. Daardoor mocht Benzema even weer hopen op een selectie voor de nationale ploeg.

In december 2015 had bondsvoorzitter Noël Le Graët echter al laten optekenen dat Benzema niet meer geselecteerd zou worden tot de affaire juridisch is uitgeklaard. De Real Madrid-aanvaller is in principe een vaste waarde in de kern van Les Bleus, net als Valbuena.

Sinds zijn debuut in 2007 bij Les Bleus speelde Benzema al meer dan tachtig interlands, waarin hij 27 keer de weg naar de netten vond. Met Frankrijk nam hij deel aan de EK’s van 2008 en 2012, en het WK 2014. Het WK 2010 moest hij eveneens missen wegens zijn aandeel in een schandaal bij onze zuiderburen, al haalde toenmalig bondscoach Raymond Domenech toen “mindere prestaties bij Real” aan als officiële reden.

bron: Belga