Cocaïneplas kost Luca Paolini anderhalf jaar schorsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

De internationale wielerunie UCI legt Luca Paolini een schorsing van achttien maanden op na zijn positieve dopingtest. De Italiaanse veteraan riskeerde maximaal twee jaar schorsing. Paolini werd vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk uit de wedstrijd gezet nadat hij positief had getest op cocaïne. Sinds begin juli 2015 staat hij aan de kant. De renner van Katusha legde in december in La Gazzetta dello Sport uit dat hij de cocaïne had genomen om zijn verslaving aan slaappillen tegen te gaan. Vorige maand werd de renner door de UCI gehoord.

Op zijn website stelt de UCI dat Paolini schuldig is bevonden aan een onvrijwillige overtreding van de dopingregels (aanwezigheid van cocaïne) en daarom achttien maanden wordt geschorst. Wanneer Paolini opnieuw kan koersen, heeft de UCI (nog) niet gecommuniceerd.

De 39-jarige Paolini won in zijn lange carrière onder meer de Brabantse Pijl ('04), de Omloop Het Nieuwsblad ('13), Gent-Wevelgem ('15) en etappes in de Ronde van Italië ('13) en Spanje ('06).

bron: Belga