Claudio Dell'Anno krijgt zes maanden met uitstel voor tewerkstelling vreemdeling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Claudio Dell'Anno (32), bekend van het vtm-programma Mijn Restaurant, is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 3.600 euro. De kok moest zich verantwoorden voor inbreuken op de sociale wetgeving, maar liet verstek gaan voor zijn proces. Van augustus 2014 tot eind april 2015 werkte Lowie D. als keukenhulp in het sterrenrestaurant Ciccio in Knokke-Heist. De Roeselarenaar werd echter maar op onregelmatige basis betaald door de eigenaar Claudio Dell'Anno. In totaal heeft de ex-werknemer nog steeds 2.220 euro achterstallig loon tegoed.

Door die wanbetaling haalde het arbeidsauditoraat ook een oud dossier van onder het stof. Bij een controle op 18 oktober 2014 werd immers vastgesteld dat in het restaurant een Nepalees zonder arbeidsvergunning aan de slag was. In beide dossiers kon Dell'Anno nooit verhoord worden. "Blijkbaar is de man met de noorderzon naar het buitenland vertrokken", zei de arbeidsauditeur op de vorige zitting.

Het was niet de eerste keer dat de sterrenchef zich voor de correctionele rechtbank moest verantwoorden voor inbreuken op de sociale wetgeving. Bovendien werd hij door de politierechtbank al meermaals veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs.

bron: Belga