Amstel Gold Race – Philippe Gilbert gaat ondanks gebroken vinger van start

Amstel Gold Race - Philippe Gilbert gaat ondanks gebroken vinger van start

Philippe Gilbert zal zondag starten in de Amstel Gold Race. De 32-jarige Luikenaar kreeg daarvoor woensdag het licht op groen van de medische staf van zijn team BMC. “Onze Chief Medical Officer Max Testa laat Gilbert starten. Dat is goed nieuws, want de Amstel is een speciale race voor Gilbert en BMC. We boekten er al mooie zeges en hopen dat zondag opnieuw te kunnen doen”, verklaarde sportdirecteur Valerio Piva.
Gilbert won de Amstel Gold Race in 2010, 2011 en 2014 en gaat ook nu met ambitie van start. “Door ziekte en blessures had ik al een verstoorde seizoensstart. Ik hoop dat nu achter mij te kunnen laten en wil zondag mee voorin strijden”, vertelt Gilbert. “De voorbije dagen zat ik weer op de fiets en woensdag kon ik een lange trainingssessie afwerken. Dat gaf me vertrouwen. Ik ben in vorm en ben klaar voor de Amstel.”
Gilbert brak vrijdag zijn vinger bij een incident tijdens een trainingsrit. Hij en zijn ploegmakker Loic Vliegen kregen het met twee mannen aan de stok. Gilbert brak daarbij de middelvinger van zijn linkerhand, moest een operatie ondergaan en kon woensdag niet starten in de Brabantse Pijl.
Selectie BMC: Marcus Burghardt (Dui), Alessandro De Marchi (Ita), Silvan Dillier (Zwi), Philippe Gilbert (Bel), Ben Hermans (Bel), Samuel Sanchez (Spa), Dylan Teuns (Bel), Loïc Vliegen (Bel)

.bron: Belga