Acties Belgocontrol - Vijftigtal vluchten van Brussels Airlines woensdag geannuleerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft aangekondigd woensdag een vijftigtal vluchten te annuleren, als gevolg van de sociale actie bij Belgocontrol. Door de sociale actie moest Brussels Airlines dinsdag vanaf 17 uur al meer dan veertig vluchten annuleren, en ook woensdag worden een vijftigtal vluchten van en naar Brussel geannuleerd.

Het gaat om vluchten naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Zweden, Italië, Hongarije, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Denemarken, Tsjechië, Noorwegen en Rusland.

De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers met een ticket voor woensdag de mogelijkheid gratis een nieuw ticket te boeken voor een vlucht voor de datum van 13 juli. Dat kunnen ze doen aan het ticketbureau op de luchthaven, het Service Centre of hun reisagentschap.

Daarnaast raadt Brussels Airlines reizigers aan om voor hun vertrek naar de luchthaven nog eens de website van de luchtvaartmaatschappij te consulteren voor de laatste informatie over hun vlucht.

Brussels Airport had eerder deze week aangekondigd dat vanaf dinsdag drie vierde van de vluchten weer konden doorgaan, na de aanslag in de vertrekhal op 22 maart. Door de actie bij Belgocontrol, uit onvrede over het sociale akkoord dat dinsdag bereikt werd, komt die geleidelijke heropstart echter in het gedrang.

bron: Belga