Verdwaalde oma (72) overleeft 9 dagen in de brousse

In de Amerikaanse staat Arizona is een 72-jarige vrouw verdwaald in de wildernis. Pas negen dagen later werd ze teruggevonden, nadat ze met takken en stenen het woord ‘help’ had gevormd. 

Ann Charon Rodgers uit Tuscon was op 31 maart samen met haar hond in de auto aan het rijden naar haar kleinkinderen in Phoenix. Onderweg kwam ze zonder benzine te zitten, waardoor ze in een groot natuurgebied strandde, meer dan honderd kilometer van haar eindbestemming. Omdat haar telefoon geen bereik had, ging ze tevergeefs op zoek naar hoger gelegen terrein. Tot overmaat van ramp kon ze na een tijdje haar auto niet meer terugvinden.Na een paar dagen werd haar auto onbemand gevonden en werd een grote zoekactie op touw gezet. Pas zes dagen later werd haar noodsein gespot door een piloot van een helikopter. In totaal wist het omaatje negen dagen in de wildernis te overleven.

Rodgers had zichzelf in leven weten houden door woestijnplanten te eten en vijverwater te drinken. Ze was in ‘redelijke conditie’, maar werd voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen is ze opnieuw herenigd met haar familie.

Ook vorige week werden drie schipbreukelingen gered van een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Zij hadden eveneens het woord ‘help’ gevormd op met takken en bladeren van palmbomen.

Foto Pixabay