Onvermoeibaar Atlético Madrid te sterk voor Barcelona

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) vies with Atletico Madrid's Belgian midfielder Yannick Ferreira Carrasco during the Champions League quarter-final second leg football match Club Atletico de Madrid VS FC Barcelona at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 13, 2016. / AFP PHOTO / CESAR MANSO

Atlético Madrid heeft zich ten koste van Barcelona geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Twee doelpunten van de Fransman Griezmann volstonden voor de kwalificatie.

In een kolkend Vicente Calderón ging Madrid op zoek naar een plek in de halve finales van de Champions League. Daarvoor moest het minstens één keer scoren, want door de 2-1 uit de heenwedstrijd beschikte Barcelona over de beste papieren. Iets wat Atlético-coach Simeone absoluut wou vermijden, want hij kon nog nooit een confrontatie met zijn Barcelonese collega Enrique winnen. Met Carrasco (foto rechts) bij de Madrilenen stond er één Belg aan de aftrap, Vermaelen zat geblesseerd in de tribune.Onzichtbaar Barça

Anders dan in de heenwedstrijd, koos Atlético voor druk op de helft van Barcelona, wat Messi en de zijnen belette om op een ordentelijke manier uit te voetballen. Gabi en Carrasco hadden in de openingsminuten kleine mogelijkheden, maar voor de rest zat de partij op slot. Simeone bleef zijn manschappen aanvuren en dat leverde na 35 minuten het openingsdoelpunt op. Saul schilderde met de buitenkant van zijn voet de bal op het hoofd van Griezmann en die kopte het leer in de korte hoek. Een mak Barcelona kon daar enkel een ongevaarlijke plaatsbal van Neymar tegenover zetten.

Madrileense muur

Het zijn ook maar mensen, die Madrilenen, en na een uur spelen begon Barcelona dan toch meer gaten in de muur te vinden. Madrid kroop in de egelstelling en probeerde de ruimte in de rug van Barcelona uit te buiten. Naarmate de tijd verstreek, rolde aanvalsgolf na aanvalsgolf over de Madrileense verdediging, maar doelman Oblak werd nooit echt op de proef gesteld. In de slotminuten gaf Griezmann, na hands van Iniesta, vanop de stip de doodsteek met zijn tweede doelpunt van de avond. Exit Messi en met Carrasco een derde Belg in de halve finales van de Champions League.

In de andere kwartfinale deelden Bayern München en Benfica Lissabon de punten na een 2-2-gelijkspel. De Duitsers kwalificeren zich, na eerdere winst in de heenwedstrijd.

Foto Belga / C. Manso