Australische vrouw biedt gratis tatoeages om littekens te verbergen

De 22-jarige tatoeëerster Whitney Develle uit Brisbane, Australië, heeft ‘The Scars Project’ op poten gezet om mensen met littekens op zichtbare plaatsen een gratis tatoeage te schenken. 

Zelfverwonding is nog steeds een verontrustend fenomeen: 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 7 mannen brengt zichzelf verwondingen toe door te krassen, te slaan of te verbranden. Gelukkig kan psychologische hulp in veel gevallen leiden tot genezing. Alleen blijven de littekens herinneren aan datt bewogen verleden.De Australische Whitney Develle kwam op een feestje een meisje tegen dat als tiener leed aan een eetstoornis en toen “eet niet” in haar arm had gekrast. Nu is ze hersteld, maar om niet meer geconfronteerd te worden met de littekens vroeg ze aan Whitney om er een tatoeage van inheemse Australische bloemen over te zetten.

“Het gevoel dat de tatoeage haar gaf… het was alsof ze een harnas droeg over haar littekens”, zegt Whitney. “Nu geven mensen complimenten over haar tatoeage in plaats van haar te beoordelen op basis van haar littekens.”

Whitney begon haar diensten een à twee dagen in de week gratis aan te bieden en kreeg duizend e-mails van overal ter wereld. “Een van de meest ontroerende e-mails kwam van een grootmoeder die zichzelf had geschaad vroeger… Ze was bang dat haar kleinzoon haar littekens zou aanraken en zeggen: “Nanny, ouchy”. Dat brak mijn hart dus ze staat zeker op de lijst.”

Artiesten die zich geroepen voelen om ook inkttekeningen te doneren, kunnen zich aansluiten bij The Scars Project.

? #oldwoundsdoheal #morethanmyscars

A photo posted by Whitney Develle (@whitneydevelle) on