Amerikaan verbreekt record bingewatchen

Een 25-jarige Amerikaan is maar liefst 94 uur lang aan zijn tv-scherm gekluisterd gebleven. De IT-expert uit New York verbreekt daarmee het record ‘bingewatchen’, het onafgebroken kijken naar televisieseries. Dat meldt Variety.

Drie personen wilden zich wagen aan de recordpoging bingewatchen, maar twee daarvan haakten voortijdig af. Alejandro Fragoso sloeg erin om zich in zijn appartement in Manhattan vier dagen lang te vergapen aan afleveringen van ‘Game of Thrones’, ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Battlestar Galactica’, ‘Twilight Zone’, ‘Bob’s Burgers’ en ‘Adventure Time’. De jongeman gaf achteraf toe “hoe zwaar het fysiek eigenlijk is om voor zo’n abnormaal lange periode televisie te kijken”.Tijdens de kijkmarathon onderzocht softwarebedrijf Cyberlink het lichaam van Fragoso om de effecten ervan te achterhalen. De onderzoekers brachten zijn hartslag in kaart en keken wanneer hij licht begon te hallucineren door het slaapgebrek.

Natuurlijk was er ook doorlopend een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records aanwezig. Die kon bevestigen dat Fragoso afklokte op 94 uur en daarmee het vorige record verbrak. Vijf Oostenrijkers keken in maart 92 uur lang televisie.

 

Foto Pixabay