Voormalig topman Studio 100 zal “stevig verweer” voeren

Voormalig topman Studio 100 zal "stevig verweer" voeren

Maarten S., de voormalige topman van Studio 100 die verdacht wordt van een aanzienlijke fraude, zal “stevig verweer” voeren. Dat zeggen zijn advocaten Walter Damen en Patrick Waeterinckx in een persmededeling. Hun cliënt moest normaal gezien vandaag voor de raadkamer verschijnen, maar de zaak werd op hun vraag met een week uitgesteld. De 44-jarige Maarten S. zou jarenlang fictieve facturatiestromen vanuit diverse malafide vennootschappen hebben opgezet en zo een aanzienlijk bedrag hebben verdonkeremaand. Studio 100 ontdekte de fraude na een interne controle en diende klacht in. Het amusementsbedrijf bracht het nieuws maandag zelf naar buiten.

Maarten S. werd vorige week aangehouden. Zijn advocaten bevestigen in de persmededeling dat er een onderzoek loopt. “Dat onderzoek is echter nog pril en de versie van onze cliënt is daarin nog niet voldoende aan bod gekomen, waardoor de informatie eenzijdig is. Hij zal een stevig verweer voeren opdat de onderzoekers een correct en evenwichtig beeld van de beweerde feiten hebben”, aldus de mededeling.Gelet op het geheim van het onderzoek wensen zijn advocaten niet verder uit te weiden over de vermeende feiten en de elementen van verweer die naar voren worden gebracht.
Intussen werd ook duidelijk dat er nog een tweede verdachte werd aangehouden, die samen met Maarten S. de valse facturen zou hebben opgesteld. Beide mannen verschijnen op 19 april voor de raadkamer en blijven zolang in de cel.

bron: Belga