Voetballer Adam Johnson in beroep tegen gevangenisstraf

Voetballer Adam Johnson in beroep tegen gevangenisstraf

De Engelse voetballer Adam Johnson gaat in beroep tegen de gevangenisstraf van zes jaar die hij eind vorige maand kreeg opgelegd van een rechtbank in het Britse Bradford wegens grooming en seksueel contact met een vijftienjarig meisje. Dat melden Britse media. Begin maart werd de 28-jarige ex-international al door een jury schuldig bevonden aan één aanklacht van seksueel contact met het meisje en grooming. Op dergelijke misdrijven staan in Groot-Brittannië gevangenisstraffen van vier tot tien jaar. Voor een tweede aanklacht wat betreft een andere seksuele handeling was de jury van oordeel dat Johnson onschuldig is.

Adam Johnson bekende eerder voor de rechter dat hij schuldig was aan twee feiten. De middenvelder had zich schuldig gemaakt aan grooming: hij gaf toe dat hij het meisje via Facebook contacteerde en daarna met haar afsprak, goed wetende dat ze jonger was dan zestien jaar. Na kort overleg met zijn advocaten bekende de voormalige Engelse international ook dat er seksuele handelingen plaatsvonden. De feiten deden zich eind 2014 en begin vorig jaar voor.De zaak heeft in Engeland veel stof doen opwaaien. Toen het schandaal in maart 2015 bekend raakte, werd Johnson geschorst door zijn club Sunderland. Nadat hij weer op vrije voeten was mocht hij echter opnieuw spelen voor ‘The Black Cats’. Na zijn schuldbekentenis verbrak Sunderland het contract met de middenvelder.

Adam Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough. Vervolgens kwam hij uit voor Manchester City om in 2012 te verhuizen naar Sunderland, waar hij destijds ploegmaat was van Rode Duivel Simon Mignolet. Dit seizoen kwam de middenvelder vier keer in actie. De 28-jarige Engelsman verzamelde sinds 2010 ook twaalf nationale caps.

bron: Belga