Vlot verkeer naar luchthaven Brussels Airport vanochtend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het verkeer naar Brussels Airport verloopt vlot vanochtend. Dat zegt de woordvoerder van de luchthaven. Reizigers wordt nog steeds aangeraden om drie uur op voorhand te komen. Wanneer het treinverkeer zal hervatten naar de luchthaven is voorlopig nog onduidelijk, zegt Nathalie Pierard, woordvoerder van de NMBS. Maandag stonden er files vanop de ring rond Brussel tot de luchthaven, als gevolg van de versterkte veiligheidscontroles aan de luchthaven na de aanslagen van 22 maart. Reizigers lieten hun auto achter en gingen te voet verder. Vanochtend verloopt het verkeer weer normaal, zegt de woordvoerder van de luchthaven.

De krant L'Echo bericht dat het treinverkeer naar de luchthaven zou kunnen hervatten op 17 april, maar dat is "nog niet bevestigd", zegt Nathalie Pierard, woordvoerder van de NMBS. Deze week vinden er nog vergaderingen plaats met de NMBS, Brussels Airport en Infrabel. Sinds 7 april rijden er al bussen naar de luchthaven.

Ongeveer 15.000 passagiers per dag reizen deze week via de luchthaven van Zaventem. Het gaat om 450 vluchten per dag. De meeste luchtvaartmaatschappijen zijn deze week teruggekeerd naar Brussels Airport.

bron: Belga