Verdachte bagage in Schiphol wordt onderzocht

Verdachte bagage in Schiphol wordt onderzocht

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in Nederland onderzoekt de bagage van de verdachte die dinsdagavond is aangehouden bij Schiphol. “Die meneer is op straat aangehouden. Hij had de bagage bij zich”, zei een woordvoerder van de marechaussee, een van de Nederlandse politiediensten. De verdachte werd aangehouden voor Schiphol Plaza. Dat gebied wordt onderzocht en is afgezet met linten. “Uit voorzorg hebben we de EOD gevraagd hierheen te komen om de bagage te onderzoeken”, zei de woordvoerder. Meerdere zwaarbewapende politiemannen staan in en rond het gebied.
Volgens de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 werden rond 23.45 uur nog twee mannen opgepakt, maar de marechaussee kan dat niet bevestigen. “Het zou kunnen dat er meer aanhoudingen zijn verricht”, zei de woordvoerder. “Maar voor zover het mij bekend is, hebben die hier niets mee te maken.” Als gevolg van de afzetting kunnen ook bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. De haltes Airport, Skyport, P12 en Havenmeester vervallen, meldt busvervoerder Connexxion.
Reizigers kunnen inmiddels op een andere locatie een bus of een taxi nemen. “Normaal gaan ze via de aankomstpassage, nu via de vertrekpassage”, zei een woordvoerster van Schiphol. “Die route hebben we even gewijzigd.”
Ook een deel van station Leiden CS is dinsdagavond even afgezet geweest wegens ‘verdachte omstandigheden’. Na onderzoek bleek er niets aan de hand te zijn. Wel is een persoon aangehouden voor ondervraging.

bron: Belga