Tweede verdachte legde bekentenissen over fraude bij Studio 100 af

Tweede verdachte legde bekentenissen over fraude bij Studio 100 af

In het kader van het onderzoek naar aanzienlijke fraude waar Studio 100 jarenlang het slachtoffer van is geweest, heeft een tweede aangehouden verdachte het bestaan bekend van een fictieve stroom aan facturen die overgemaakt werden aan het bedrijf. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. De 49-jarige verdachte is de zaakvoerder van een van de vennootschappen die de facturen overmaakte. De vermeende rol van de 44-jarige Maarten S., de hoofdverdachte in het dossier die het geheel zou georganiseerd hebben, wordt volgens het parket nog volop onderzocht.

Het parket bevestigt dat het onderzoek er kwam na een recente klacht van Studio 100 zelf. De twee verdachten zijn momenteel aangehouden op verdenking van mededaderschap van een hele reeks misdrijven: valsheid in handels-, bank- of private geschriften, gebruik van valse stukken, valsheid in informatica, oplichting, informaticabedrog, witwassen van vermogensvoordelen en misbruik van vertrouwen. Ze verschijnen op 19 april voor de raadkamer en blijven zolang in de cel.
Het precieze fraudesysteem, de exacte periode waarbinnen de feiten gepleegd werden en de omvang van de schade die Studio 100 leed, maken volgens het parket nog “volop voorwerp uit van verder onderzoek”. Meer details wil het parket voorlopig niet kwijt.bron: Belga