Trump en Clinton winnen officieel in Missouri

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donald Trump en Hillary Clinton zijn dinsdag officieel uitgeroepen tot winnaar van de voorverkiezingen in de staat Missouri op 15 maart. Het was zo een nek-aan-nekrace tussen Hillary Clinton en Bernie Sanders in het Democratische kamp enerzijds, en tussen Donald Trump en Ted Cruz bij de Republikeinen anderzijds, dat er nog geen officieel resultaat was.

Minister van Buitenlandse Zaken Jason Kander van Missouri bracht dinsdag wel uitsluitsel.

Bij de Democraten kreeg Clinton 49,6 procent van de stemmen tegen 49,36 procent voor Bernie Sanders. De vroegere First Lady had 1.574 stemmen meer. Beide kandidaten verzamelden elk 34 afgevaardigden voor de Democratische Conventie.

Bij de Grand Ole Party (GOP) was vastgoedmagnaat Trump goed voor 40,84 procent van de stemmen tegen 40,63 voor senator Ted Cruz. Het verschil was 1.965 stemmen. Trump kreeg zo 25 afgevaardigden voor de Republikeinse Conventie, Cruz vijftien.

Hillary Clinton en Donald Trump liggen voorop in de race naar de nominatie door hun partij.

Volgens het Franse persbureau AFP grabbelde Clinton al 1.305 afgevaardigden bijeen, terwijl zij er 2.383 nodig heeft voor de investituur. Bernie Sanders ziet 1.086 neuzen in zijn richting staan.

Nog volgens AFP is Donald Trump goed voor 742 afgevaardigden, tegen 529 voor Ted Cruz. Bij de GOP zijn er 1.237 afgevaardigden nodig om de nominatie automatisch op zak te hebben.

Bron: Belga